Oplossingsgericht coachen 

Wil je je cliënten graag op een effectieve en efficiënte manier coachen bij het behalen van hun doelen? Dan is deze training zeker geschikt voor je!   

Succesvol coachen hangt nauw samen met goede oplossingsgerichte communicatievaardigheden. In deze training wordt hieraan veel aandacht besteed.  

Oplossingsgericht coachen focust op wat (nog) goed gaat en wat in het verleden geholpen heeft. Met behulp van oplossingsgerichte communicatietechnieken help je je cliënten om op een efficiënte wijze én vanuit intrinsieke motivatie de gewenste situatie te bereiken. Deze manier van werken stimuleert de creativiteit en zelfredzaamheid van je cliënten: zij formuleren zelf ideeën en zetten concrete stappen in de goede richting.  

Doelgroep 

Deze boeiende cursus is speciaal ontwikkeld voor professionals die in hun beroepspraktijk cliënten oplossingsgericht willen coachen bij het bereiken van hun doelen, zoals coaches, counselors, therapeuten, (para)medici, zorgprofessionals, leerkrachten. 

Resultaat 

Aan het eind van deze training kun je: 

 • oplossingsgerichte communicatietechnieken toepassen; 
 • oplossingsgerichte interventies inzetten bij de begeleiding van je cliënten; 
 • reflecteren op je eigen oplossingsgerichte coachingsvaardigheden. 

   

  Onderwerpen die tijdens de training aan de orde komen 

  • de oplossingsgerichte grondhouding en uitgangspunten; 
  • oplossingsgerichte gesprekstechnieken en interventies 
  • de samenwerkingsrelatie en motivatie van de cliënt 
  • omgaan met weerstand bij de cliënt 

    

   Opzet van de training 

   De training beslaat 3 bijeenkomsten, waarbij de laatste trainingsdag in het teken staat van oefening en reflectie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van video-interactieanalyse. Op de lesdagen zelf krijg je korte theoretische inleidingen gevolgd met praktijkgerichte oefeningen. Je moet rekening houden met een studiebelasting van 5 uur per per bijeenkomst (theorie en praktijk). 

    

   Kosten 

   De kosten van deze training zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het aantal deelnemers en de tijdsinvestering. Wil je een offerte of meer informatie over deze training? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.