De afgelopen 30 jaar ben ik als mede-eigenaar van ATOR enthousiast aan de slag geweest met alle aspecten van het educatief ondernemerschap. Werkgever geweest, grote projecten opgezet, nieuwe uitdagingen aangegaan en heel wat nieuwe producten bedacht. Veel gedaan, veel gezien en veel geleerd.

Sinds 2010 houd ik me voornamelijk bezig met het opzetten en uitvoeren van kortdurende trainings- of coachingsactiviteiten. Met dit werk help ik mensen om hun interpersoonlijke (beroeps)vaardigheden te verbeteren. Daarbij maak ik gebruik van mijn kennis en ervaring als ondernemer, leidinggevende, SO-psycholoog en taalkundige.

Ik werk vanuit een positief psychologisch en oplossingsgericht perspectief, waarbij het gaat om de sterktes en de mogelijkheden van mensen, en niet de tekortkomingen en problemen. Daarbij tracht ik recente psychologische en communicatiewetenschappelijke inzichten met elkaar te verbinden, en deze vervolgens te vertalen naar de werkpraktijk.

Naast mijn drukke werkzaamheden in Nederland ben ik ook vaak te vinden in Marokko, waar ik sinds 2015 ook retraites organiseer (‘batterij-oplaadweken’, ‘slow traveling & mindfulness’ en ‘slow coaching & surf’).