‘Walk With Me’ is een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness. Centraal in deze film staat de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh.

Deze spirituele leider komt oorspronkelijk uit Vietnam, maar leeft sinds 1966 als politiek banneling in Frankrijk. Daar stichtte hij in 1982 het boeddhistische centrum Plum Village, een meditatiegemeenschap in de Dordogne. Samen met andere zen-boeddhistische monniken en -nonnen heeft hij mindfulness tot een wereldwijd fenomeen doen uitgroeien.

Voor de film ‘Walk With Me’ werden de levens van de monniken en nonnen drie jaar lang gevolgd. Dit levert een zeldzaam inkijkje in de wereld van deze gemeenschap en de existentiële vragen waarmee de bewoners van Plum Village geconfronteerd worden tijdens hun zoektocht naar acceptatie.

WALK WITH ME from Speakit on Vimeo.

error

Vind je dit een interessant artikel? Help me dan meer volgers te vinden!