Interpersoonlijke beroepsvaardigheden

Interpersoonlijke beroepsvaardigheden vormen de kern van effectieve communicatie in elke professionele omgeving. Training in methodieken als Motivational Interviewing en Oplossingsgericht werken versterken vaardigheden in het professioneel begeleiden van cliënten bij verandering en probleemoplossing.

Psychologie op de werkvloer

Ontdek de kracht van psychologie op de werkvloer. Leer hoe inzichten uit de psychologie bijdragen aan een gezonde werkomgeving. Ontwikkel effectieve communicatievaardigheden, verbeter teamdynamiek en vergroot het welzijn van medewerkers. Investeer vandaag in een positieve werkcultuur met expertise in toegepaste psychologie.

Op adem komen

Sinds 2015 organiseer ik retraites in Marokko. Iedereen die op zoek is naar rust en balans in zijn of haar leven is hier welkom.

Welkom

Waarschijnlijk ben je op deze site terecht gekomen omdat je geïnteresseerd bent in taal en psychologie. Dan ben je hier goed! Het is mijn terrein.

Mijn naam is Caroline Heijmans. Ik noem mezelf sociaalwetenschappelijk en educatief ondernemer. Het komt erop neer dat ik als zelfstandig professional in opdracht van organisaties in de zorg, onderwijs en het bedrijfsleven trainingen en coachingstrajecten opzet waarbij ik gebruik maak van evidence-based practice uit de verschillende sociaalwetenschappelijke disciplines.

Vertaald naar de dagelijkse praktijk: hoe haal je het beste uit mensen naar boven – ook als het een keer niet allemaal meezit? Mijn missie is dan ook mensen een beetje blijer te maken, te inspireren, hen helpen zichzelf te ontwikkelen, beter te communiceren, in beweging te komen en inzicht te krijgen in eigen sterktes.

Met mijn werk wil ik een steentje bijdragen aan een inclusieve samenleving waarin een ieder – ongeacht zijn of haar achtergrond en opleidingsniveau – zich kan ontwikkelen en kan werken aan eigen geluk, gezondheid en persoonlijke effectiviteit.

In dit blog schrijf ik over uiteenlopende onderwerpen zoals culturele diversiteit, coaching, positief organisatiegedrag, oplossingsgericht werken, gedragsverandering, Motivational Interviewing, taalverwerving, de invloed van taal, inzichten uit de positieve psychologie, leiderschap, groepsdynamiek en last but not least: welzijn en (werk)geluk. Veel leesplezier!

Verbeter nu je interpersoonlijke beroepsvaardigheden!

Artikelen

De dramadriehoek

Kenza is een topdocent bij een groot opleidingsinstituut. De eerste lesdag van een training voor aanstaande coaches verloopt goed. Kenza heeft de theorie die de studenten moeten beheersen verpakt in leuke praktijkgerichte oefeningen en de Lees meer…